Fotografie

Fotografie

Met fotografie ben ik al meer dan veertig jaar bezig, zowel beroepsmatig als uit liefhebberij. Vanaf het begin heeft vooral de techniek mijn interesse gehad en ben ik begonnen met verzamelen van apparatuur. Het begon tijdens mijn diensttijd. In de kazerne was een doka en daar ontwikkelde ik mijn eerste filmpjes en drukte ik mijn eerste foto’s af.

Omdat ik het leuk vond en er meer van wilde weten volgde ik wat cursussen en volgde een vakopleiding. In mijn werk nam fotografie een behoorlijke plaats in dus daar kwam mijn fotovakschool goed van pas.
Momenteel fotografeer ik alleen nog maar digitaal.

ContessaHier begon het allemaal mee.

Mijn eerste uitgebreide camera die ik tijdens mijn diensttijd van een dienstmaatje kocht voor f  25,-, inclusief houten statief.
Dit is een 9 x 12 cm klapcamera met een adapter voor 120 rolfilm van het merk “Contessa Nettel” . Het bouwjaar is 1920. Er is een Compur sluiter gemonteerd met tijden van
1 – 1/100 sec. + B en T.
De lens is een Dominar 1:4.5 /135 mm. Het voorpaneel is beperkt verstelbaar.
Scherpstellen kan dmv een loopbodem. Als  zoeker kan het matglas worden gebruikt dat voor een opname wordt vervangen door een cassette met lichtgevoelig materiaal.
De camera is tevens voorzien van een kantelbare reflexzoeker.

Het toestel kan geheel dichtgeklapt worden. Daarom wordt het ook wel een klapcamera genoemd.

Apparatuur

Enkele resultaten