Computer

Door het gebruik van Apple computers op mijn werk leerde ik de mogelijkheden van deze apparaten kennen en raakte ik enthousiast.
Thuis kwam er ook een Mac die werd opgevolgd door een snellere tot aan de iMac G5.
Deze iMac G5 is een prachtig ontwerp. Kwalitatief is het echter de slechtste computer die ik ooit heb gehad. Dat ding ging steeds kapot. Ik heb een keer een nieuwe gekregen maar binnen twee jaar ging de monitor stuk en reparatie moest minsten € 600,- kosten. Een beroep op coulance werd door Apple niet gehonoreerd.


Ik heb het nu wel gehad met Apple en ben overgestapt op het Windows platform.

Op zolder staan nu twee PC,s van het merk MP waarop ik alle programma’s draai die ik voorheen ook op de Mac gebruikte.

 


Voor mobiel gebruik hebben we ook nog een HP Probook 6360b. Deze compacte laptop is ook makkelijk als de kleinzoons op bezoek komen, ze kunnen dan allemaal tegelijk spelletjes doen.
Uiteraard ontbreekt ook een tablet niet. Wij gebruiken een Nexus 7.

 

 

 

 


De computers gebruik ik regelmatig bij mijn andere hobby’s, Photoshop Elements om foto’s te bewerken en   te beheren.

Als tekstverwerker, tekenprogramma en spreadsheet is Libre Offiice geinstalleerd.

Voor muziek gebruik ik Audacity om mp3-tjes af te spelen en in een andere toonsoort te zetten en Van Basco’s Karaoke Player voor het afspelen van Midi files. MuseScore gebruik ik voor het maken en transponeren van bladmuziek.

Voor het bouwen van deze site heb ik gebruik gemaakt van het open source, dus gratis, programma “WordPress”. Dit naar aanleiding van een vergelijking in het blad “Computer”.
Het programma bevalt me goed.

Met WordPress heb ik o.a de volgende sites gebouwd:

Mijn eerste websites bouwde ik met het alom bekende html. Zo’s 10 jaar geleden maakte ik mijn homeoage met html en Flash. Zonnet was in die tijd mijn provider. Ik ben op een gegeven moment overgegaan naar KPN en vergat mijn site bij Zonnet te verwijderen. Deze site blijkt echter nog steeds te draaien. Ik kan er niet meer bij en laat het maar zo.

Hier is hij te bekijken.

De motor is ondertussen verdwenen evenals de oude Mac-computer.